Leven zonder bril of contactlenzen

Droom je van een leven zonder bril of lenzen? Ben je het beu je bril te vergeten, met een aangedampte bril te sporten of lenzen te dragen die je ogen uitdrogen? Behandelingen om je bril- en contactlensvrij te laten leven, werken, sporten, zwemmen, lopen… zijn mogelijk vanaf 18 jaar. Onze oogpraktijk is sinds jaren gespecialiseerd in bril- en lensvervangende behandelingen. Bovendien hebben wij toegang tot de meest vooraanstaande apparatuur om een geslaagde behandeling te garanderen. Samen verkennen we wat er mogelijk is voor jou.  

Behandelingen voor een leven zonder bril of lenzen

Laserbehandelingen zijn de meest gekende behandelingen om van je bril of contactlenzen af te geraken. Maar ook een extra lensimplantatie of, als je wat ouder bent, een lensvervanging, zijn behandelingen die wij reeds jaren uitvoeren tot grote tevredenheid van onze patiënten.

Laserbehandeling

Vanaf 18 tot 45 jaar

Ben je jonger dan 45 jaar en verlang je naar een scherpere blik zonder afhankelijk te zijn van een bril of contactlenzen? Een ooglaser-behandeling kan je zicht optimaliseren.

Extra lensimplantatie

Vanaf 18 tot 45 jaar

Wens je een minder ingrijpende, omkeerbare behandeling voor een leven zonder bril? Dan is de inplanting van een heldere kunstlens, die geplaatst wordt voor je natuurlijke ooglens een mogelijke oplossing voor jou.

Lensvervanging

Vanaf 50 jaar

Als je 50 jaar of ouder bent, begint de soepelheid van je natuurlijke ooglens te verminderen en kan je kiezen voor een behandeling waarbij je natuurlijke ooglens vervangen wordt door een kunstlens.

Vier stappen naar een brilvrij leven

Quickscan

Als je twijfelt of je in aanmerking komt voor een behandeling, kan je optioneel een ‘snelle check’ bij ons doen. Onze optometriste voert eerst enkele onderzoeken uit om de sterkte van je oogafwijking, dikte en kromming van je hoornvlies en de kwaliteit van je traanfilm te meten. Daarnaast vragen we je via een enquête aan te geven wat je levens- en werkomstandigheden zijn en wat je verwachtingen zijn. Op basis van deze info en het korte screeningsonderzoek zal de oogarts-specialist uitmaken of je in aanmerking kan komen voor een bril- of lensvervangende behandeling.

Vooronderzoek

Je echte traject begint met een uitgebreid vooronderzoek. Hierbij onderzoeken we grondig je ogen en brengen alles duidelijk in kaart (gezichtsscherpte, dikte en kromming van je hoornvlies, druk in je ogen, traanfilmkwaliteit,….). Daarnaast leren we je graag kennen, luisteren aandachtig naar je behoeften, levens- en werkomstandigheden en verwachtingen.

Keuze van de behandeling

Op basis van alle informatie uit het vooronderzoek adviseren we je over de meest geschikte behandeling. Samen bekijken we de opties en kostprijzen en bepalen we samen de aanpak die het best aansluit bij jouw levensstijl en wensen.

Planning en behandeling

Vervolgens wordt de gekozen behandeling ingepland en informeren we je over de voorbereidingen voor de ingreep en over wat je mag verwachten de dagen na de ingreep. Zo kan je volledig ingelicht en vol vertrouwen uitkijken naar de behandeling.  

Nacontrole

Na de behandeling zorgen we ervoor dat je herstelperiode zo vlot mogelijk verloopt. We volgen je zicht en de toestand van je oog op. We passen indien nodig de nabehandeling aan, zodat jij tevreden kan genieten van het resultaat.

Ervaringen van onze patiënten

Jouw tevreden blik, jouw zicht, daar gaan wij graag ver voor, heel ver.
Ontdek hoe onze patiënten hun behandeling bij ons ervaren hebben.