Ooglidcorrecties

Waarom een ooglidcorrectie?

Naarmate je ouder wordt, veroudert je huid mee. De elasticiteit en strakheid van de huid rond je ogen neemt af. Hierdoor gaan je oogleden verslappen en zorgen voor wallen of rimpelvorming. Dit kan een sombere of vermoeide uitstraling geven, kan ook druk op je ogen geven en soms hoofdpijn. Bij mensen die roken, drinken of overmatig zonbaden is de kans op zulke wallen hoger. Ooglidcorrecties kunnen deze problemen verhelpen.

Behandeling van ooglidverzakkingen

Er zijn heel wat ingrepen mogelijk, afhankelijk van waar de oorzaak van de ooglidverzakking zich bevindt.
CHIRURGISCHE INGREPEN VOOR KLINISCHE AANDOENINGEN
  • Ectropion en entropion
Een ectropion is een naar buiten gedraaid ooglid. Hierbij is de rode binnenzijde van het oog zichtbaar. Dit kan traanklachten geven en cosmetisch storend zijn.
Een entropion is dan weer het omgekeerde, hierbij is het ooglid naar binnen gedraaid. Hierbij schuren de wimpers tegen het hoornvlies, wat pijn, irritatie, last van het licht en een zanderig gevoel veroorzaakt. De krassende wimpers kunnen blijvende schade veroorzaken aan het zicht.
Zowel in het geval van een ectropion als van een entropion is een chirurgische ingreep nodig om deze te verhelpen.
  • Bovenooglid ptosis
Dit is een aandoening waarbij het ooglid naar beneden is gezakt en je zicht belemmert. Dit kan ook bij slechts één oog voorkomen, wat tot een esthetisch storende asymmetrie kan leiden. Een chirurgische ingreep kan dit snel verhelpen.
  • Verwijderen van kleine ooglidletsels
ESTHETISCHE INGREPEN
  • Bovenooglidcorrectie
De overtollige, verslapte huid boven het oog wordt verwijderd.

Het verloop van de ingreep

De meeste ooglidcorrecties verlopen onder plaatselijke verdoving in onze oogpraktijk. De ingreep is nauwelijks tot zelfs niet pijnlijk. Voor de ingrepen onder plaatselijk verdoving hoef je zelfs niet nuchter te zijn, een lichte maaltijd op voorhand is toegestaan. Als je bloedverdunners neemt, zullen we tijdens de consultatie voor de ingreep bespreken of deze medicatie al dan niet tijdelijk gestopt dient te worden.

Eens de ingreep gedaan is, mag je onze oogpraktijk verlaten. Je zicht kan de eerste uren na de ingreep wat wazig zijn, dus we raden je aan om begeleiding te voorzien. Eens de plaatselijke verdoving weggetrokken is, kan je een licht onaangenaam gevoel ervaren, maar dit zal snel wegtrekken. Je doet het best rustig aan de eerste week na de ingreep. Nadien kan je je dagelijkse activiteiten hervatten.

Hoeveel kost een ooglidcorrectie?

Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van het type ingreep dat je nodig hebt. Tijdens de consultatie geven we je graag de details van de kostprijs hiervan.