Oogaandoeningen en behandelingen

Heel wat oogproblemen kunnen de dagelijkse levenskwaliteit beïnvloeden. Elke aandoening en ieders oog is uniek en vraagt een persoonlijke benadering. In het complementair team van oogartsen bij Oogartsenpraktijk Lier, is elke arts gespecialiseerd in een sub-domein van de oogheelkunde. Zo kunnen we een brede waaier van oogaandoeningen behandelen op de voor jou meest geschikte manier.

Cataract of staar

Een mistig of wazig zicht, alsook een snelle achteruitgang van je zicht of een snelle verandering van de vereiste brilsterkte kan een teken zijn dat je eigen ooglens troebel is geworden. Tijdens een operatie vervangen we je troebele ooglens door een heldere kunstlens.

Hoge oogdruk
en glaucoom

Een te hoge druk in je ogen kan de zenuwvezels in je oog aantasten en geleidelijk je zicht doen afnemen. Vanaf 45 jaar laat je best regelmatig je oogdruk controleren.

Droge ogen en traanwegen

Als je last hebt van droge of tranende ogen, gaan we na of je traanfilm van goede kwaliteit is en of je traanwegen nog goed werken.

Ooglidcorrecties

Door het natuurlijke verouderingsproces kunnen de oogleden gaan hangen en klachten veroorzaken zoals druk op de ogen of zelfs gezichtsveldverlies.

Scheelzien of dubbelzien

Een afwijkende oogstand (naar binnen, naar buiten en soms naar boven of beneden) en een minder goede samenwerking tussen de ogen leidt tot een verstoord zicht. Scheelzien vraagt zowel bij kinderen als volwassenen steeds een uitgebreid onderzoek door een oogarts.

Vervorming van het hoornvlies (Keratoconus)

Het hoornvlies van ons oog is belangrijk om een scherp beeld te kunnen vormen. Bij een onregelmatige vorm van dit hoornvlies is scherpstellen van je beeld moeilijk en zal je beeldkwaliteit verminderen.